Frps Oslo-topp avviser å ha brutt partiets regler

Fylkesstyret i Oslo Frp satt torsdag ettermiddag samlet for å diskutere en sak mot fylkesleder Geir Ugland Jacobsen.
Fylkesstyret i Oslo Frp satt torsdag ettermiddag samlet for å diskutere en sak mot fylkesleder Geir Ugland Jacobsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Frps organisasjonsutvalg mener fylkesleder Geir Ugland Jacobsen i Oslo har brutt partiets vedtekter, og at sanksjoner må vurderes. Selv avviser han regelbrudd.

Jacobsen anklages ifølge Dagsavisen for å ha brutt Frps vedtekter gjennom å skade partiets omdømme og gå utover sine fullmakter som fylkesleder gjennom kontroversielle utspill i mediene.

«Organisasjonsutvalgets vurdering er at du gjennom dine uttalelser til media, sosiale medier og partikollegaer har brutt med partiets vedtekter og retningslinjer på en slik måte at det er nødvendig å vurdere sanksjoner», heter det i dokumentet som er gjengitt i Dagsavisen torsdag.

Fylkesstyret i Oslo Frp drøftet saken på et ekstraordinært møte torsdag. Jacobsen forventer at saken mot ham blir avgjort om 14 dagers tid.

– Det er flere utfall. Det ene er eksklusjon. Det andre er suspensjon. Det tredje er en reprimande. Det fjerde er at jeg frifinnes blankt. Og det femte er at jeg bare blir lei og mister troen på partiet, sier han til NTB.

Avviser anklager

Geir Ugland Jacobsen har med kontroversielle uttalelser ved flere tilfeller i år lagt seg ut med partiledelsen og sentrale Frp-ere. Han åpnet i juni for å vrake partileder Siv Jensen som listetopp i Oslo og stilte da spørsmål ved Frps politiske kurs.

– Jeg skulle gjerne sett en del av de utsagnene annerledes presentert. Men å si at jeg på grunn av det skal ekskluderes, det blir et veldig tynt grunnlag, sier han selv.

Jacobsen erkjenner at han kunne uttrykt seg annerledes i noen av medieoppslagene, men mener han har vært godt innenfor rammene av ytringsfriheten og partidemokratiet.

– Alle tillitsvalgte kan bli uheldig fremstilt av mediene. Men jeg ser ingen grunn til at dette skal være grunn til sanksjoner eller eksklusjon, sier han.

– Ingen kommentar

Det er organisasjonsutvalget i partiet som, blant annet etter innspill fra fylkesstyret, skal lever en innstilling i saken til Frps sentralstyre.

– Har ingen ytterligere kommentarer, skriver organisasjonsutvalgets leder Alf Erik Andersen i en sms til NTB etter at Dagsavisen publiserte anklagene mot ham torsdag.

Tidligere bekreftet Andersen overfor NTB at utvalget «har en sak på bordet som omhandler fylkesleder i Oslo Frp».

– Utover det kommenterer jeg ikke innhold, arbeidsmetoder eller fremdrift i saker som behandles i utvalget, sa han og henviste på generelt grunnlag til Frps vedtekter og etiske og organisatoriske retningslinjer.

Personvernpolicy