Politiet starter etterforskning av Equinor-brannen på Tjeldbergodden

Equinor-anlegget på Tjeldbergodden i Aure kommune begynte onsdag ettermiddag å brenne.
Equinor-anlegget på Tjeldbergodden i Aure kommune begynte onsdag ettermiddag å brenne. Foto: Øyvind Kvammen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Møre og Romsdal politidistrikt har iverksatt etterforskning av brannen ved anlegget til Equinor på Tjeldbergodden onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etterforskningen har startet i dag ved at det innhentes nødvendig dokumentasjon fra selskapet, og det vil også bli foretatt avhør i dag av personell som var til stede på anlegget da brannen startet, sier politiinspektør Ove Brudevoll i en pressemelding fra Møre og Romsdal politidistrikt.

– Politiets kriminalteknikere er allerede i arbeid på brannstedet, men må vente med å gå inn i den aktuelle bygningen til dette anses som sikkerhetsmessig forsvarlig, sier han.

Det var kraftig røykutvikling i et kompressorbygg ved metanolfabrikken på Tjeldbergodden onsdag. Ingen personer ble skadd, men Equinor har lovet granskning av brannen.

Leter etter årsaken

Politiet ønsker å klarlegge årsaken til brannen, og vi vil undersøke om det kan være noen brudd på petroleumslovgivningen.

Saken etterforskes av personell fra kontinentalsokkelgruppa ved Kristiansund politistasjon i samarbeid med Aure lensmannskontor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet samarbeider med Petroleumstilsynet som er tilsynsmyndighet for denne type anlegg. Petroleumstilsynet varslet tidligere torsdag at også de skal etterforske brannen.

– Relativt arbeidskrevende

– Etterforskningen av denne type saker er erfaringsmessig relativt arbeidskrevende, og det er påregnelig at etterforskningen vil ta noe tid, sier politiinspektør Brudevoll.

Industrianlegget Tjeldbergodden består av tre fabrikker: Metanolfabrikk, gassmottaksanlegg og luftgassfabrikk. Equinor eier 82 prosent av fabrikken.