Bilfører siktet for å ha kjørt på fem personer på fergekai i Kvinnherad

En eldre kvinne er siktet for å ha kjørt på fem personer på Gjermundshavn fergekai i Kvinnherad mandag.
En eldre kvinne er siktet for å ha kjørt på fem personer på Gjermundshavn fergekai i Kvinnherad mandag. Foto: Tipser / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En eldre kvinne er siktet etter hendelsen der en bil kjørte på flere personer Gjermundshavn fergekai i Kvinnherad mandag. Fire personer er fremdeles på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dagen etter ulykken opprettholdt jeg beslaget av førerkortet, og det er rutinemessig tatt blodprøve av føreren. På grunn av det har vedkommende også formelt status som siktet, sier politiadvokat Karoline Sandven i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Det var klokken 12.37 mandag at politiet meldte om hendelsen på Gjermundshavn fergekai i Kvinnherad kommune, der flere eldre personer ble påkjørt av en bil. Tre kvinner og en mann i alderen 70 til 80 år var tirsdag kveld fortsatt innlagt på sykehus etter hendelsen. I tillegg ble en kvinne i 60-årene lettere skadd i hendelsen.

Politiet etterforsker hendelsesforløpet, og foreløpige opplysninger mandag tydet på at flere av de påkjørte ble truffet flere ganger av bilen.

– Etterforskningen må klarlegge om de fire på sykehus ble over- eller påkjørt, og om det eventuelt kan ha skjedd to ganger med én eller flere av dem, sier Sandven.

I den foreløpige siktelsen står det at føreren «rygget på og/eller kjørte på» fem personer.

Helsetilstanden til de fire som er innlagt, er ikke kjent.