Bestefar dømt til seks års fengsel for overgrep mot barnebarn

En mann i 70-årene er i Oslo tingrett dømt til seks års fengsel for overgrep mot barnebarnet sitt.
En mann i 70-årene er i Oslo tingrett dømt til seks års fengsel for overgrep mot barnebarnet sitt. Foto: Heiko Junge / NTB

En mann i 70-årene er dømt til seks års fengsel for overgrep mot sitt barnebarn mens gutten var i barnehage- og barneskolealder.

I tillegg er mannen dømt av Oslo tingrett til å betale 250.000 kroner i oppreisning til barnebarnet, skriver Nettavisen.

Mannen i 70-årene nekter straffskyld, og saken er anket, sier hans forsvarer, advokat Bjørn Erik Rødser, til Nettavisen.

Ifølge dommen skjedde overgrepene mellom 2014 og 2017 da gutten gikk i barnehagen og på de første trinnene av barneskolen. Han ble da passet av bestefar ved flere anledninger. Han var også sammen med bestefar på hans hytte i ferier. Overgrepene skjedde blant annet mens de to var alene på hytta.

Saken ble kjent i 2019 da gutten fortalte om overgrepene til en person på skolen. Da moren ble informert om hva sønnen hadde fortalt, gikk hun til politiet.

Det eneste beviset i saken er guttens forklaring.

Ifølge bestefaren har gutten diktet opp historiene om overgrep, men bestefaren ble ikke trodd. Tingretten mente at gutten ikke hadde noen grunn til å lyve om overgrepene.

Personvernpolicy