Smittevernoverlege bekymret: Nesten hver femte coronasmittet i Drammen har ukjent smittevei

<p>24 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist coronasmitte. Foto: Cornelius Poppe / NTB</p>
24 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist coronasmitte. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: NTB scanpix

På én uke er det påvist 239 nye tilfeller av coronasmitte i Drammen. Hver femte har ukjent smittevei. Det siste døgnet har kommunen registrert 24 nye smittede.

Av de 239 tilfellene som er påvist siden forrige mandag, er det 44 tilfeller hvor smitteveien er ukjent, noe som utgjør nesten hvert femte tilfelle. Andelen gjør smittevernoverlege Einar Sagberg bekymret.

Til tross for at kommunen har lagt ned en ekstra innsats i å kartlegge personer med ukjent smittevei, har det vært vanskelig å finne felles kontaktpunkter.

– De siste dagene kjennetegnes denne gruppen ved at de har vært en del ute i samfunnet. De har vært i butikker og reist med offentlig kommunikasjon, og dette underbygger bare at det stadig er en god del smittespredning i samfunnet, sier Sagberg til kommunens nettsider.

Han mener det derfor er viktig at man holder god avstand til hverandre når man møtes, er nøye med håndhygienen, og tester seg selv ved relativt lette symptomer.

Av de 24 nye tilfellene sist døgn er 15 av dem nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Tre personer har fått påvist smitte etter reise i utlandet, mens smitteveien er ukjent for seks personer.

Siden begynnelsen av mars har 1.650 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist coronasmitte. 21 personer er døde etter å ha fått påvist koronasmitte.

Personvernpolicy