Dette skjer i dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 1. desember.

Budsjettforhandlingene fortsetter

Det blir trolig nytt forhandlingsmøte om neste års statsbudsjett mellom lederne i Frp og regjeringspartiene. – Jeg syns vi har hatt veldig god progresjon, sa Frp-leder Siv Jensen etter forhandlingsmøtet mandag kveld.

Oslo Arbeiderparti holder nominasjonsmøte

Arbeiderpartiet i Oslo skal nominere sine kandidater til stortingsvalget neste år. Den mest spennende kampen blir trolig om andreplassen der det står mellom stortingsvara Zaineb Al-Samarai og Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam.

Utenriksministeren deltar på Natos utenriksministermøte

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar på Natos digitale utenriksministermøte. Ministrene skal blant annet diskutere forholdet til Russland, oppdraget i Afghanistan og refleksjonsprosessen Nato 2030.

Søksmål mot Shell behandles

En nederlandsk domstol behandler et søksmål mot oljegiganten Shell. Klimaaktivister vil tvinge selskapet til å møte utslippskravene i Parisavtalen. Shell mener søksmålet er «upassende og uten juridisk grunnlag». Det er satt av fire dager til behandlingen av saken, før retten heves. En dom er først ventet til sommeren.

5. runde av mesterligaen

Det blir flere stormøter i mesterligaens 5. runde. Diego Simeones Atlético Madrid skal opp mot Hansi Flicks Bayern München. Liverpool skal forsøke å snu skuta mot Ajax etter å ha tapt mot Atalanta i forrige runde.

Personvernpolicy