Mann dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha drept kvinne i Trondheim i fjor

En mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept en kvinne i Trondheim i fjor.
En mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept en kvinne i Trondheim i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Cathrine Sand i Trondheim i fjor. Han var også under tvungen behandling da han drepte Sand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapet på Cathrine Sand skjedde på Lademoen i Trondheim 27. oktober i fjor.

«Retten finner det klart at tiltalte med viten og vilje stakk kniven inn i brystet på Sand, og at han i gjerningsøyeblikket forsto at knivstikket ville medføre døden», heter det i dommen som ble avsagt for tiltalte mandag ettermiddag, ifølge Adresseavisen.

Dommen om tvungent psykisk helsevern er i tråd med påstanden aktor la ned under rettssaken som fant sted i Sør-Trøndelag tingrett i forrige uke.

Dommen er den tredje der 47-åringen er dømt til tvungent psykisk helsevern. I 2017 ble mannen dømt til tvungen behandling for å ha tent på to kommunale boligkompleks i Rogaland i løpet av et halvt døgn rundt årsskiftet 2015/2016.

I januar i år ble mannen i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fortsatt tvungent psykisk helsevern i forlengelse av dommen fra 2017.

Et par måneder før drapet på Cathrine Sand krasjet 47-åringen inn i et anleggsområde i Trondheim mens han var full. Han kjørte bil til tross for at han er nesten blind etter å drukket tresprit blandet med kaffe i 2001. Mannens hund døde i ulykken.