FHI: Ytterligere 12 registrerte coronadødsfall de siste to ukene

<p>På Liertun sykehjem i Lier kommune er det registrert fire coronarelaterte dødsfall. Det forrige skjedde 16. november. Foto: Terje Pedersen / NTB</p>
På Liertun sykehjem i Lier kommune er det registrert fire coronarelaterte dødsfall. Det forrige skjedde 16. november. Foto: Terje Pedersen / NTB

Fredag er det etterregistrert 12 nye coronadødsfall hos FHI på grunn av tekniske problemer. Alle dødsfallene er fra denne eller forrige uke.

At det er registrert 12 nye dødsfall på Folkehelseinstituttets statistikk fredag, skyldes dermed ikke at det har vært 12 dødsfall siste døgn.

– Det er en forsinket rapportering som skyldes tekniske problemer med å hente ut informasjon fra MSIS (det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer, journ.anm.) tidligere i uken, opplyser FHI.

Alle 12 dødsfall er fra denne eller forrige uke. Det er nå registrert totalt 38 dødsfall de tre siste ukene.

– Det er en større økning i dødsfall de siste ukene enn vi har meldt tidligere. Det gjelder i all hovedsak eldre personer der covid-19 er registrert som dødsårsak. De sist registrerte døde var bosatt i flere fylker, og dødsfallene skjedde både på sykehus og på sykehjem, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Hun sier at dette dessverre ikke er uventet og viser nok en gang hvor viktig det er å beskytte sårbare grupper.

Dødeligheten i Norge totalt i 2020 er så langt ikke over det som har vært registrert de siste årene.

Personvernpolicy