Regjeringskvartalet får postmottak ved Kolbotn

Slik er det nye regjeringskvartalet ventet å se ut. Foto: Statsbygg / Team Urbis / NTB
Slik er det nye regjeringskvartalet ventet å se ut. Foto: Statsbygg / Team Urbis / NTB Foto: NTB scanpix

Statsbygg har funnet tomt til et senter for kontroll av post og varer til det nye regjeringskvartalet. Senteret skal bygges på Mastemyr nær Kolbotn.

Statsbygg er i sluttforhandlinger om kjøp av tomta, skriver Aftenposten.

Planen er planen at post og varer skal leveres til dette kontrollsenteret, der de blir sortert, sikkerhetssjekket og pakket om. Deretter skal alt kjøres med egne elektriske biler til det nye regjeringskvartalet.

– Det har vært krevende å finne tomt. Kontrollsenteret trenger et relativt stort areal og det har ikke vært så lett å finne. Noen av tomtene vi selv har foreslått, har ikke kommunen ønsket å benytte til dette formålet, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

Det vil ikke bli mulig å kjøre bil uten spesiell tillatelse innenfor en sikkerhetssone rundt regjeringskvartalet. Derfor må serveringssteder og butikker innenfor få varene sine levert via kontrollsenteret. For gående og syklende blir det imidlertid mulig å komme seg fram.

Personvernpolicy