Dette skjedde i natt

Foto: Jil Yngland / NTB
Foto: Jil Yngland / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

530 nye koronasmittede registrert

Det var ved midnatt registrert 33.713 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 530 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 948 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Medier: Trump vurderer benådning av Michael Flynn

USAs president Donald Trump vurderer å benåde sin tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, skriver blant andre Axios og New York Times. Ifølge deres kilder vurderes Flynn blant en rekke personer Trump vil benåde før han går av.

Flynn erkjente seg i 2017 skyldig i ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trumps innsettelse. I januar varslet han imidlertid at han ville trekke tilståelsen, og justisdepartementet henla saken i mai.

Bergstø på topp for SV i Akershus

SV-nestleder Kirsti Bergstø er partiets første kandidat for Akershus ved valget neste år. Målet er to plasser på Stortinget fra valgkretsen.

Bergstø ble valgt ved akklamasjon under nominasjonsmøtet i går, opplyser partiet. Hun representerte Finnmark på Stortinget fra 2013 til 2017, men har nå flyttet til Nittedal.

Kirke i Kristiansand fikk 2 millioner i gave

En anonym giver ønsket å gi «en liten julegave» til Vågsbygd kirke i Kristiansand. Det var snakk om 2 millioner kroner.

Ifølge Vårt Land ønsker giveren, som omtaler seg som en «Vågsbygd kirke-fan», at pengene skal brukes spesielt på barn og unge.

Thailandske protestledere siktes for kritikk av kongehuset

Tolv protestledere siktes for brudd på en streng lov mot kritikk av det thailandske kongehuset.

Loven er en av verdens strengeste i sitt slag og innebærer at personer som kritiserer eller krenker kongefamilien, kan dømmes til 15 års fengsel for hvert tiltalepunkt. Reform av landets monarki er blant kravene som er blitt rettet i de omfattende demonstrasjonene.

Bind og tamponger blir gratis i Skottland

Den skotske nasjonalforsamlingen har enstemmig vedtatt et lovforslag som lovfester retten til tilgang på tamponger og munnbind, skriver Sky News.

Forslaget ble fremmet av Monica Lennon, som er helsetalskvinne for den skotske fløyen av Labour. Ifølge Sky blir Skottland dermed det første landet i verden med gratis menstruasjonsprodukter.

Personvernpolicy