Festdeltakere anmeldt i både Oslo og Tromsø

Politiet i Oslo rykket ut til én fest i hovedstaden natt til lørdag, men ellers var det stille i hovedstaden. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Politiet i Oslo rykket ut til én fest i hovedstaden natt til lørdag, men ellers var det stille i hovedstaden. Foto: Fredrik Hagen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både politiet i Oslo og politiet i Tromsø rykket ut for å avslutte fester natt til lørdag. Deltakere og arrangører anmeldes for brudd på smittevernreglene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Oslo avsluttet ved 2-tiden natt til lørdag en fest på Grünerløkka med tolv deltakere.

– Det ble bare denne ene festen. Ingen andre er anmeldt, og det er gledelig. Det tyder på at folk tar reglene alvorlig, og det er vi glade for, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Hun sier det har vært en veldig rolig natt i hovedstaden sammenlignet med det de er vant til natten til lørdager ellers.

– Det er tydelig at skjenkestoppen har en effekt, sier Skott.

Politiet i Tromsø avsluttet også to fester med henholdsvis 11 og 15 deltakere.

– Både arrangører og festdeltakere blir anmeldt, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt til NTB lørdag morgen.

I likhet med Line Skott understreker han at de fleste ser ut til å være flinke til å følge smittevernreglene og at natten ellers har vært stille.

– Men vi må jo dessverre reagere når stoda er slik som den er i kongeriket, sier Nilsen.

Både Oslo og Tromsø har innført lokale regler som forbyr mer enn ti personer å samles i private hjem.