21-åring fra MDG skal lede 17. mai-komiteen i Oslo

Koronaen satte en stopper for barnetoget på 17. mai i år. Den nyvalgte lederen av 17. mai-komiteen i Oslo håper det blir tog neste år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Koronaen satte en stopper for barnetoget på 17. mai i år. Den nyvalgte lederen av 17. mai-komiteen i Oslo håper det blir tog neste år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Miljøpartipolitikeren Rauand Ismail (21) skal lede neste års 17. mai-komité i Oslo. Dermed skal han gå først i toget, om det blir noe tog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– 17 mai er favorittdagen min i året. Det har vært en dag som virkelig er for alle. Det er en dag som er veldig viktig for meg og de mange andre ungdommene som ikke alltid føler seg norske nok, sier han til Dagsavisen.

Han forteller at han har foreldre fra irakisk Kurdistan, men at han er født i Tyskland og flyttet til Norge som seksåring.

Pia Farstad von Hall fra Høyre ledet i 17. mai-komiteen i Oslo i fjor, da barnetoget ble avlyst. Ismail sier de vil jobbe hardt for at det blir barnetog neste år.

– Barnetoget er det viktigste. Og det kommer til å være min førsteprioritet. Vi kommer til å jobbe beinhardt for å få det til å bli tog, men vi kan jo ikke gjøre noe med smittesituasjonen.