Kings Bay på Svalbard får ny coronastøtte

Regjeringen foreslår at forskningsstasjonen på Ny-Ålesund får en ny ekstrabevilgning på 17, 2 millioner kroner etter bortfall av omtrent alle inntekter på grunn av coronapandemien.
Regjeringen foreslår at forskningsstasjonen på Ny-Ålesund får en ny ekstrabevilgning på 17, 2 millioner kroner etter bortfall av omtrent alle inntekter på grunn av coronapandemien. Foto: Are Føli / NTB

Kings Bay AS, som driver forskningsstasjonen i Ny- Ålesund, får økt tilskuddet med 17,2 millioner kroner etter inntektstap på grunn av coronapandemien.

Selskapet har mistet store deler av inntektene sine fra besøkende forskere fra inn- og utland som følge av coronaepidemien, og regjeringen foreslår derfor å øke støtten.

– Regjeringen vil at forskningsstasjonen i Ny-Ålesund skal være en plattform for internasjonal naturvitenskapelig forskning i verdensklasse. Det er avgjørende å holde forskningsstasjonen i gang og sikre langvarige måleserier som blir benyttet i internasjonal klima- og miljøforskning, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

I revidert nasjonalbudsjett ble tilskuddet økt med 18 millioner kroner som følge av coronapandemien, og nå foreslår regjeringen et ytterligere tilskudd på 17,2 millioner kroner i nysalderingen av statsbudsjettet.

Dermed vil den totale økningen av tilskuddet i 2020 utgjøre 35 millioner kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden