Kings Bay på Svalbard får ny coronastøtte

Regjeringen foreslår at forskningsstasjonen på Ny-Ålesund får en ny ekstrabevilgning på 17, 2 millioner kroner etter bortfall av omtrent alle inntekter på grunn av coronapandemien.
Regjeringen foreslår at forskningsstasjonen på Ny-Ålesund får en ny ekstrabevilgning på 17, 2 millioner kroner etter bortfall av omtrent alle inntekter på grunn av coronapandemien. Foto: Are Føli / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kings Bay AS, som driver forskningsstasjonen i Ny- Ålesund, får økt tilskuddet med 17,2 millioner kroner etter inntektstap på grunn av coronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet har mistet store deler av inntektene sine fra besøkende forskere fra inn- og utland som følge av coronaepidemien, og regjeringen foreslår derfor å øke støtten.

– Regjeringen vil at forskningsstasjonen i Ny-Ålesund skal være en plattform for internasjonal naturvitenskapelig forskning i verdensklasse. Det er avgjørende å holde forskningsstasjonen i gang og sikre langvarige måleserier som blir benyttet i internasjonal klima- og miljøforskning, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

I revidert nasjonalbudsjett ble tilskuddet økt med 18 millioner kroner som følge av coronapandemien, og nå foreslår regjeringen et ytterligere tilskudd på 17,2 millioner kroner i nysalderingen av statsbudsjettet.

Dermed vil den totale økningen av tilskuddet i 2020 utgjøre 35 millioner kroner.