Fylkeskommunene får 100 millioner kroner til smittevern på videregående skoler

Kunnskapsminister Guri Melby (V) foreslår å gi 100 millioner kroner til fylkeskommunene til smittevernkostnader på videregående skoler. Foto: Jil Yngland / NTB
Kunnskapsminister Guri Melby (V) foreslår å gi 100 millioner kroner til fylkeskommunene til smittevernkostnader på videregående skoler. Foto: Jil Yngland / NTB Foto: NTB scanpix

Flere videregående skoler har gått fra gult til rødt nivå, og nå foreslår regjeringen at fylkeskommunene skal få mer penger til økte smittevernkostnader.

En kartlegging av hvilke fylkeskommuner som har hatt spesielt store kostnader under koronakrisen, bestemmer hvordan de 100 millionene skal fordeles.

– Regjeringen er opptatt av at fylkeskommunene som er hardest rammet, også skal få mest hjelp. Det er store forskjeller mellom fylkene når det gjelder hvor hardt rammet de er av korona, og det er viktig at pengene havner der behovet er størst, sier kunnskapsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Regjeringen foreslår også å kompensere friskolene med 50 millioner kroner for merutgifter som følge av covid-19-pandemien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden