Bergen varsler at de lokale smitteverntiltakene blir forlenget

Smitteverntiltakene i Bergen skulle i utgangspunktet vare til mandag i neste uke. Nå varsler kommunens medisinske fagsjef at tiltakene vil bli forlenget

– Det er helt sikkert at de lokale tiltakene blir forlenget, sier medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen i Bergen kommune til NRK.

Klokken 14 fredag skal byrådet i Bergen holde en pressekonferanse om coronasituasjonen i byen.

Bergen innførte 5. november en rekke strenge coronatiltak, som blant annet omfatter forbud mot private sammenkomster med over fem deltakere, inklusiv dem som bor i hjemmet, og munnbindpåbud på offentlige steder der det ikke kan holdes én meters avstand. Tiltakene gjelder i utgangspunktet til 23. november.

Hansen vil foreløpig ikke si om det er alle eller noen av tiltakene som vil bli videreført. Kommunens egne prognoser viser at tiltakene har virket. Prognoser viser at smittetallet sank fra 1,6 i uke 45, som var uka da de siste tiltakene ble innført, til uke 46 da smittetallet var 1,1.

– Om vi slipper opp nå, ryker jula for mange, sier Hansen.

Ukesnittet i antall smittede har falt de siste dagene, fra 88 på tirsdag til 78 på torsdag.

– Det ser ut som om vi har fått en utflating i tallet på smittede. Den eksponentielle økningen som vi så i starten, er stoppet, men det er for tidlig å si om det er en begynnende nedgang i smittetall, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden