Dramatisk økning av permitteringer i serveringsbransjen

Stengte dører på puber og restauranter i Oslo har ført til et ras av permitteringer i serveringsbransjen.
Stengte dører på puber og restauranter i Oslo har ført til et ras av permitteringer i serveringsbransjen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet permitterte i serveringsbransjen økte med 55 prosent i de to første ukene i november, viser nye tall fra Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt er over 12.400 servitører, kokker, restaurantsjefer og andre som jobber i serveringsnæringen, nå permittert, mot om lag 8.000 i oktober.

– Etter en jevn nedgang i antall permitterte over mange måneder ser vi nå en ny økning for serveringsnæringen. I midten av november ser vi blant annet at kokker og servitører er de enkeltyrkene i Norge med flest permitterte, sier Navs statistikksjef Ulf Andersen.

I uke 46 mottok Nav 12.100 søknader om dagpenger. Av disse var over 5.000 fra personer ansatt i serveringsnæringen. Fire av ti jobber på serveringssteder i Oslo, opplyser Nav.