Danmarks justisminister åpner for ytterligere gransking av Scandinavian Star-brannen

Danmarks justisminister Nick Hækkerup sier torsdag at dødsbrannen på Scandinavian Star kan bli gransket ytterligere.

159 mennesker mistet livet i brannen om bord i Scandinavian Star natt til 7. april 1990. Skipet var på vei fra Oslo til Frederikshavn. Det er flere ubesvarte spørsmål i saken, mener etterlatte og uavhengige granskere.

– Det er snakk om en tragisk og forferdelig sak, som vi skylder de etterlatte å komme til bunns i. Om det kan være relevant å undersøke elementer i saken, er jeg derfor åpen for å drøfte det med Folketingets partier, sier Hækkerup, som er justisminister for Socialdemokratiet.

– Men vi skal være forsiktige med ikke å skape falske forhåpninger, sier justisministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden