Uvær i vest – ras stenger veier flere steder

Flere veier er stengt eller står i fare for å bli stengt grunn av uværet onsdag kveld. Her fra E39 ved Dragsundet i Ålesund.
Flere veier er stengt eller står i fare for å bli stengt grunn av uværet onsdag kveld. Her fra E39 ved Dragsundet i Ålesund. Foto: Statensvegvesen Webkamera / NTB

Nødetatene ber folk holde seg hjemme på Vestlandet onsdag kveld. Flere veier er stengt eller står i fare for å bli stengt grunn av uværet.

Et steinras stengte en periode Hettetunnelen i Vaksdal kommune på E16 mellom Bergen og Voss. Steinraset gikk på østsiden av tunnelen, sørvest for Stanghelle. Også Helletunnelen, nordøst for bygda, ble stengt på grunn av rasfare.

Den vanlige omkjøringsruten mellom Bergen og Voss via Hardanger ble også stengt, på grunn av flom.

– Nå regner det kraftig her vest i landet, stengte veier vil ramme svært mange. Om du ikke må ut å kjøre i kveld så hold deg i hus, kos deg med TV og en boks med brus, skriver Vest politidistrikt.

I Nordfjord, hvor det er varslet store mengder snø torsdag, var det hvitt eller slapsete på veiene allerede onsdag kveld. Flere vogntog hadde problemer på E39.

Til TV 2 sier meteorolog Eli Kari Gjengedal at onsdag kveld blir våt på Vestlandet.

– Det er litt av en rakker av et lavtrykk som passerer oss akkurat nå og som dumper alt dette regnet over oss, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden