Smittet mannskap på russisk fiskebåt i Tromsø

<p>I alt 16 personer av et mannskap på 42 på et russisk fiskefartøy som ligger ved kai Tromsø, er bekreftet coronasmittet. Her kommunens ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap). Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB</p>
I alt 16 personer av et mannskap på 42 på et russisk fiskefartøy som ligger ved kai Tromsø, er bekreftet coronasmittet. Her kommunens ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap). Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

I alt 16 personer av et mannskap på 42 på et russisk fiskefartøy som ligger ved kai i Tromsø, er bekreftet coronasmittet.

Tromsø kommune testet tirsdag hele mannskapet på fiskefartøyet Aquamarine, melder NRK.

På en pressekonferanse i byen onsdag formiddag kunne ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) opplyse at det for første gang siden 24. oktober ikke er meldt om noen nye smittetilfeller i Tromsø siste døgn.

– Mannskapet blir innlosjert på coronasenteret i Kroken og andre egnede steder, sa kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen på pressekonferansen.

Noen av besetningsmedlemmene er i karantene om bord på båten.

– Vi har god kontakt med skipets kaptein, sier Kristoffersen.

Det er ikke første gang det kommer et russisk fartøy med coronasmittet besetning til Tromsø. I oktober testet 24 personer på den russiske tråleren Obeljaj positivt på covid-19.

Tromsø er én av tre norske havner som er utpekt som beredskapshavn. Sammen med Bergen og Oslo skal Tromsø havn være rustet til å ta imot båter med mye coronasmitte om bord.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden