Bellona kobler langvarig svikt i vedlikehold til storbrann på Melkøya

Bellona har gransket brannen i Equinors LNG-anlegg på Melkøya og mener at kutt og etterslep i vedlikehold påvirket sikkerheten på anlegget.

Brannen på Equinors gassanlegg på Melkøya i september kom etter langvarig etterslep av vedlikehold, ignorering av feilmeldinger og vanskelige arbeidsforhold for vernetjenesten på anlegget, mener Bellona, som har gransket brannen.

Onsdag formiddag la stiftelsen fram resultatene av sin egen gransking av brannen.

Bare små marginer skilte brannen den 28. september fra å bli katastrofal, men fordi et forsyningsskip med stor slokkekapasitet tilfeldigvis lå i havna i Hammerfest den aktuelle dagen, ble brannen likevel slokket, ifølge miljøstiftelsen.

– Vi har ikke sett Bellonas rapport. Men basert på informasjon vi har fått gjennom mediene, ser vi at rapporten inneholder feil i hendelsesforløp og årsaksforhold, sier pressetalsperson Eskil Eriksen i Equinor til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden