Kvinne frifunnet for voldtekt av medsoldat

I Bergen tingrett er en kvinne frifunnet for voldtekt av en medsoldat høsten 2018, men dømt for seksuell handling uten samtykke.
I Bergen tingrett er en kvinne frifunnet for voldtekt av en medsoldat høsten 2018, men dømt for seksuell handling uten samtykke. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 20-årene som var tiltalt for å ha forgrepet seg på en mann mens han sov høsten 2018, er i Bergen tingrett frikjent for voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge var soldater i Forsvaret. Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med en fest i Bergen.

Kvinnen er i Bergen tingrett frikjent for voldtekt, men dømt for seksuell handling uten samtykke, melder Bergens Tidende.

Retten mener det er rimelig tvil knyttet til spørsmålet om mannen sov. Om hendelsen skriver dommerne at det «dreier seg om en kortvarig seksuell handling som varte noen få sekunder».

– Hun er kjent med dommen og vil vedta den. Hun er lei seg for at dette har vært en påkjenning for medsoldaten, sier forsvarer Jørgen Riple til BT.

Straffen er satt til 120 timer samfunnsstraff.

Det var Forsvaret som meldte saken til politiet. Mannens bistandsadvokat Kjetil Ottesen sier at klienten hans er ferdig med saken, og at han ikke krever erstatning.

Politiadvokaten har foreløpig ikke kommentert dommen.