47-åring erkjente ikke straffskyld for knivdrap i Trondheim

Mandag startet rettssaken mot manne som er tiltalt for å ha drept Cathrine Sand i Trondheim i oktober i fjor. Her fra åstedet på Lademoen.
Mandag startet rettssaken mot manne som er tiltalt for å ha drept Cathrine Sand i Trondheim i oktober i fjor. Her fra åstedet på Lademoen. Foto: Ned Alley / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 47 år gamle mannen som er tiltalt for å ha knivdrept Cathrine Sand (39) i Trondheim i oktober i fjor, erkjente ikke straffskyld da saken startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor har varslet at det i Sør-Trøndelag tingrett vil bli lagt ned påstand om tvungent psykisk helsevern, skriver Adresseavisen.

Tiltaltes forsvarer, advokat Tore Angen, har uttalt at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Selve drapshandlingen skal han ikke ha noe minne om.

– Han husker litt av det som skjedde før hendelsen, og noe som skjedde senere, uttalte Angen til avisen i sommer.

I 2017 ble tiltalte funnet utilregnelig og dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha tent på to boligkomplekser i Stavanger. I ett tilfelle holdt han en kvinne innesperret mens leiligheten hennes brant.

I januar i år ble han igjen vurdert av psykiatrisk sakkyndige som ledd i vurderingen av om kjennelsen fra 2017 skulle forlenges.

De kom fram til at fortsatt oppfølging og riktig medisinering gjorde risikoen for nye voldshandlinger moderat. Uten denne oppfølgingen vil faren være kronisk høy, het det i sakkyndigrapporten.

Sør-Trøndelag tingrett dømte mannen til fortsatt tvungent psykisk helsevern.