Dette skjedde i natt

Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 8. november.

Biden holdt seierstale

Påtroppende Joe Biden lover å være en president som søker samling og ikke splittelse. Lørdag holdt han sin første tale etter å ha blitt kåret til vinner av presidentvalget.

– Jeg ser ikke røde stater og blå stater, bare et Amerikas forente stater, sa han i en energisk tale til jublende støttespillere i Wilmington i hjemstaten Delaware og framholdt at amerikanerne må slutte å behandle hverandre som fiender.

Femte dag med høye smittetall i USA

Det siste døgnet er det registrert 124.232 tilfeller av koronasmitte i USA. Det er femte dag på rad at de daglige smittetallene oversteg 100.000.

USA er hardt rammet av koronapandemien, og påtroppende president Joe Biden sier han allerede mandag vil utnevne en arbeidsgruppe for å håndtere den eskalerende koronakrisen i landet.

408 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til søndag registrert 24.239 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 408 meldte tilfeller siste døgn.

Det er nesten 200 færre nye tilfeller enn dagen før, men 139 flere enn til samme tid forrige uke. Den siste uken er det totalt meldt 3.605 nye koronatilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Tre fiskebåter totalskadd i brann i Kjøllefjord

Ingen kom til skade, men tre fiskebåter ble ødelagt i en brann ved en flytebrygge i fiskeværet Kjøllefjord i Lebesby kommune i Finnmark natt til søndag.

I tillegg fikk tre andre båter brannskader, opplyser politiet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 2.28 natt til søndag. To timer senere brenner det fortsatt, og flere boliger i Kjøllefjord ble evakuert på grunn av frykt for giftig røyk.

Personvernpolicy