Helsemyndighetene vurderer innreiseforbud fra Danmark

– Vi vurderer om karantenereglene vi har nå er tilstrekkelige, eller om vi skal ha samme regler som Storbritannia, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Terje Pedersen / NTB
– Vi vurderer om karantenereglene vi har nå er tilstrekkelige, eller om vi skal ha samme regler som Storbritannia, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix

Norske helsemyndigheter vurderer å gjøre som Storbritannia og nekte innreise fra Danmark etter spredningen av et mutert coronavirus fra mink til mennesker.

– Vi vurderer om karantenereglene vi har nå er tilstrekkelige, eller om vi skal ha samme regler som Storbritannia, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NRK.

Den britiske regjeringen opplyste lørdag at et innreiseforbud trer i kraft umiddelbart. Unntak gjøres for britiske statsborgere. I dag gjelder ti dagers karantene ved ankomst til Norge.

Danske myndigheter opplyste onsdag at det var funnet en mutert variant av coronaviruset som hadde spredt seg fra mink til mennesker. Regjeringen har igangsatt avliving av alle landets mink.

Personvernpolicy