605 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til lørdag registrert 23.831 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 605 meldte tilfeller siste døgn.

Det er 46 færre nye tilfeller enn dagen før, men 107 flere enn til samme tid forrige uke.

Den siste uken er det totalt meldt 3.501 nye koronatilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). Til sammen er vel 1,8 millioner personer til nå testet for koronavirus i Norge.

I alt var 88 koronapasienter innlagt på sykehus fredag. Det er 16 flere enn dagen før. Åtte av dem fikk behandling i respirator, som er tre flere enn dagen før.

Til sammen er 285 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, ifølge foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19 er ikke alltid mulig å slå fast. Vel halvparten, 53 prosent, av de døde er menn og folk i 80-årene utgjør den største gruppen.

Personvernpolicy