Dette skjer i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 5. november.

Pressekonferanse om koronasituasjonen

Statsminister Erna Solberg skal først redegjøre i Stortinget for regjeringens håndtering av pandemien klokka 10, før regjeringens pressekonferanse er ventet å starte rundt 11.45.

Det er varslet nye tiltak. I tillegg til statsministeren, stiller også helseminister Bent Høie (H), helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg.

USA-valget

Hele verden venter på en avgjørelse i presidentvalget i USA, der president Donald Trump utfordres av tidligere visepresident Joe Biden.

Resultater fra flere vippestater der det er svært jevnt mellom de to kandidatene, lar vente på seg. Trump har i tillegg bedt en domstol stanse opptelling av gjenstående stemmer i Michigan, og bedt om omtelling i Wisconsin, der Biden har vunnet.

England stenger ned

En fire uker lang nedstenging starter i England i et forsøk på å få kontroll på smittespredningen.

Den varer i utgangspunktet til 2. desember, men kan bli forlenget.

Rentebeslutning

Norges Bank offentliggjør rentebeslutningen. Ekspertene forventer at styringsrenta fortsatt vil være 0.

Prognosen for styringsrenta fra det forrige rentemøtet 24. september, innebærer nullrente fram til slutten av neste år, før en renteoppgang vil komme i 2022.

Molde-storkamp i Europa

Molde møter den engelske storklubben Arsenal til dyst i tredje gruppespillkamp i europaligaen. Kampen sparkes i gang i London klokka 21.

Tidligere har klubben fra rosebyen slått irske Dundalk borte og østerrikske Rapid Wien hjemme. Molde ligger på andre plass med seks poeng, bak Arsenal på målforskjell.

Personvernpolicy