Det kan bli streik for ansatte i Norsk Tipping og Ruter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppgjørene mellom LO Stat og Spekter for Norsk Tipping og Ruter må til Riksmekleren etter at partene ikke klarte å bli enige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene møttes mandag og tirsdag denne uka. LO Stats nestleder Lise Olsen ledet forhandlingene, og opplyser til FriFagbevegelse at det partene strides om pensjonsordninger.

De fagorganiserte i Norsk Tipping er medlemmer i Norsk Tjenestemannslag NTL, og har i dag pensjons fra Statens pensjonskasse. Arbeidsgiver ønsker å endre dette til en innskuddspensjon, noe LO Stat og NTL ikke vil gå med på.

De ansatte i Ruter er organisert i Fagforbundet og NTL. I Ruter har nyansatte en midlertidig innskuddsordning, mens de som har vært ansatt i lengre tid, har en lukket ytelsespensjonsordning. Forbundene og LO Stat krever at pensjonen framover skal være en hybridpensjon.

Olsen sier streikefaren er reell.

– Når det går til mekling, er det alltid streikefare. Det har ikke vist seg vanskelig å mobilisere medlemmer på pensjonsspørsmål. Vi skal prøve å finne løsninger, men det er mye prinsipper ute og går her fra begge sider, og det er krevende, sier Olsen.