Johansen og Kjerkol vil ha obligatorisk testing ved grensen

<p>Helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol i Arbeiderpartiet vil ha obligatorisk testing på grenseovergangene. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB</p>
Helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol i Arbeiderpartiet vil ha obligatorisk testing på grenseovergangene. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

For å hindre smitte fra andre land vil Aps Ingvild Kjerkol og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo at personer som kommer fra røde land, må teste seg.

– Vi må ha krav om testing ved grensen for alle som kommer fra røde land, med alternativ om at alle som reiser fra disse landene fremviser en negativ test før de reiser til Norge, sier Kjerkol, som er Aps helsepolitiske talsperson, til VG.

Byrådsleder Johansen peker på sin side på at det som har blitt gjort på grenseoverganger og flyplasser, har vært ganske begrenset. Han mener at økningen i smitte både nå og i mars har vært drevet fram av smitte fra andre europeiske land.

– Jeg vil ikke politisere pandemien, men akkurat i dette tilfellet er jeg uten tvil veldig opptatt av at vi innfører obligatorisk testing, sier han til avisa.

Regjeringen har varslet nye coronatiltak i løpet av uka, og helseminister Bent Høie (H) har sagt at internasjonal reisevirksomhet er blant områdene regjeringen ser på.

Personvernpolicy