Trondheim vurderer munnbindkrav på flybussen

Ordfører Rita Ottervik sier hun er klar til å kalle inn formannskapet på kort varsel for eventuelle forskriftsvedtak.
Ordfører Rita Ottervik sier hun er klar til å kalle inn formannskapet på kort varsel for eventuelle forskriftsvedtak. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Trondheim-ordfører Rita Ottervik er bekymret for den økende smitten fra utlandet til kommunen. Hun er klar til å kalle inn formannskapet på kort varsel.

– Vi ser at smitten kommer fra utlandet. Vi har et samarbeid med Stjørdal som ser ut til å føre til munnbindbruk på flybussen og større oppfølging av reisende fra utlandet på flyplassen, sa ordføreren på en pressekonferanse onsdag.

Ifølge kommuneoverlege Tove Røsstad ser de en økende tendens til at passasjerer på flybussen bruker munnbind, men at de jobber med å få det obligatorisk.

– Vi må være strengere på grensa. Jeg er klar til å kalle inn formannskapet på kort varsel for eventuelle forskriftsvedtak.

– Ikke godt nok

Kommunedirektør Morten Wolden mener det er viktig at så mange som mulig av dem som kommer fra utlandet får testet seg på flyplassen.

– Stjørdal opprettet i går kontakt med flyselskapene om at de skal opplyse om teststasjoner, sa han.

– I snitt tester 65 prosent seg på Værnes. Det er best i Norge, men ikke godt nok.

Han oppfordrer dessuten arbeidsgivere til å følge opp arbeidstakerne som kommer fra utlandet.

– Det er i egeninteresse. Spres det smitte i en organisasjon, står man i fare for å innstille hele eller deler av virksomheten over tid, sa Wolden.

Doblet smitte

Tirsdag ble det registrert tolv nye coronasmittede personer i Trondheim. Det følger en trend med økt smitte i kommunen. Forrige uke nærmest doblet smittetallet i Trondheim seg fra 32 uka før til 60.

– Vi har kontroll, men det er økende tendens til ukjente smittekilder, sa kommuneoverlege Røsstad på pressekonferansen.

Ordfører Ottervik maner kommunens innbyggere til å overholde smittevernrådene.

– Innbyggerne må holde meteravstand og ikke reise på jobb når man er syk, sa hun.

Kommuneoverlegen fortalte på pressekonferansem at man ikke klarer å unngå at folk ikke holder tilstrekkelig avstand på bussene i de mest trafikkerte periodene.

– Vi anbefaler at folk bruker munnbind i rushtiden, sa hun.

Personvernpolicy