Eirik Jensen varetektsfengslet i fire nye uker

Eirik Jensen må fortsatt sitte i varetekt. Foto: Geir Olsen / NTB
Eirik Jensen må fortsatt sitte i varetekt. Foto: Geir Olsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den narkotika- og korrupsjonsdømte politimannen Eirik Jensen er av Oslo tingrett varetektsfengslet i fire nye uker. Påtalemyndigheten ba om åtte uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er klart etter at Eirik Jensen ble fremstilt for ny fengsling tirsdag.

Jensen ble i Borgarting lagmannsrett 19. juni i år dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikakriminalitet. Dommen er anket til Høyesterett.

I september ble fengslingen av Jensen forlenget med åtte uker. Påtalemyndigheten ba om åtte uker også denne gang.

I sin kjennelse viser Oslo tingrett til at saken nå er sendt til ankeutvalget i Høyesterett for avgjørelse. Tingretten sier at en avklaring i ankeutvalget kan komme før 2. desember og forlengelsen dermed blir satt til fire uker, i tråd med lovens hovedregel.

– Den er vi komfortabel med. Det er et klart signal om at spørsmålet om fengsling må prøves på nytt når Høyesteretts avgjørelse foreligger, slik at Eirik Jensen har mulighet til å komme hjem før jul, sier advokat John Christian Elden som forsvarer for Eirik Jensen.

Assisterende sjef i Spesialenheten, Guro Glærum Kleppe, som også er aktor i saken mot Eirik Jensen, sier til NTB at de foreløpig ikke har avgjort om de vil anke.