NRK: Bergenserne la om livene etter smitteverntiltak, mens folk i Oslo levde nesten som før

<p>Utsikt over Bergen sentrum og Vågen fra Fløyen.</p>
Utsikt over Bergen sentrum og Vågen fra Fløyen. Foto: Marianne Løvland / NTB

Bruk av bankkort, busser og mobiltelefoner avslører store forskjeller i hvordan smitteverntiltakene påvirket folks hverdag i Oslo og Bergen, melder NRK.

Data NRK har sett på fra DNB, Telia og transportselskaper tyder på at folk i Bergen endret hverdagen i større grad enn folk i Oslo da smitteverntiltak ble innført i byene.

I Bergen gikk kortbetalinger på restauranter ned, aktiviteten i sentrum ble redusert med 26 prosent fra 8. september til 29. september sammenlignet med august, og antall passasjerer hos kollektivselskapet Skyss var 25 prosent lavere i de tre ukene med smitteverntiltak enn de var i de tre ukene før tiltakene ble innført.

Lite tyder på at folk i Oslo endret livene sine i samme grad. Aktiviteten i byen steg med 1 prosent da smitteverntiltakene ble innført, sammenlignet med august, antall passasjerer hos kollektivselskapet Ruter gikk ned rundt 7 prosent, mens kortbruken på serveringsstedene hadde en svak vekst fra ukene før innstrammingene.

Personvernpolicy