Osen-bortføringen for retten etter fem år

Fem år etter at Reidar Osen og Petter Slengsol ble utsatt for grov vold og utpressing i Bergen skal to menn iretteføres, tiltalt for ugjerningene. Foto: Marit Hommedal / NTB
Fem år etter at Reidar Osen og Petter Slengsol ble utsatt for grov vold og utpressing i Bergen skal to menn iretteføres, tiltalt for ugjerningene. Foto: Marit Hommedal / NTB Foto: NTB scanpix

Nesten fem år etter at gallerieier og investor Reidar Osen ble bortført og brutalt forsøkt utpresset, starter rettssaken mot de to tiltalte i saken.

To ganger ble etterforskningen av de grove overfallene mot Petter Slengesol og Reidar Osen i Bergen i 2015 liggende uoppklart. Først da statsadvokat Ellen Cathrine Greve i 2018 besluttet at det skulle etterforskes videre og overførte etterforskningen til den nyopprettede etterforskningsgruppen for organisert kriminalitet, ble to polske menn siktet og senere pågrepet.

Onsdag starter rettssaken mot de to mennene i Bergen tingrett. Det er satt av ni dager til saken.

Ble liggende uløst

I februar 2015 ble Petter Slengesol brutalt kidnappet og mishandlet i sin egen varebil. Ifølge tiltalen ble han sprayet med pepperspray, slått, sparket og holdt nede til han mistet bevisstheten. Ranerne kom seg av gårde med mobiltelefonen hans og 1.500 kroner.

Overfallet forble uløst.

Ti måneder senere opplevde Reidar Osen det samme, men politiet koblet ikke de to grove voldshendelsene sammen.

DNA-funn

Osen ble holdt fanget i flere timer, grovt mishandlet og truet med pistol og ble vist en ferdig utgravd grav som han ble fortalt han skulle legges i. Gjerningspersonene krevde at han skulle betale dem 2 millioner kroner, men de fikk med 10.000 kroner og noen nøkler. Osen klarte å rømme og ble funnet sterkt nedkjølt av tilfeldig forbipasserende. Da hadde han blant annet flere knuste tenner, ribbens- og brystbensbrudd.

Politiet har greid å knytte DNA-funn fra de to sakene og koble det til de to polske mennene, skriver Bergens Tidende. Den ene ble pågrepet i Bergen i 2019, men dens andre ble overlevert fra Polen til Norge i sommer. Også en tredje person var omfattet av etterforskningen, men det er ikke tatt ut tiltale mot vedkommende.

Personvernpolicy