22-åringen erkjente ikke straffskyld for drap i Snartemo

Den 22 år gamle mannen som er tiltalt for å ha kjørt på og drept Daisy Mai Tran sommeren 2019 i Snartemo i Agder, erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet mandag. Her fra åstedet.
Den 22 år gamle mannen som er tiltalt for å ha kjørt på og drept Daisy Mai Tran sommeren 2019 i Snartemo i Agder, erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet mandag. Her fra åstedet. Foto: Vidar Ruud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen (22) som er tiltalt for å ha kjørt på og drept Daisy Mai Tran i Snartemo i Agder sommeren 2019, erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han erkjente heller ikke straffskyld for å ha skadet venninnen og for å ha forlatt stedet, ifølge NRK.

Tiltalte erkjente imidlertid straffskyld for å ha forsøkt å stikke av fra politiet da han skulle pågripes 9. oktober i fjor.

Avdødes far følger saken i Lister tingrett i Farsund og skal også vitne.

Det er satt av 17 rettsdager til saken, som er planlagt avsluttet 1. desember.

Digitale spor

Den franske 28-åringen ble funnet død på en øde grusvei på Snartemo i Hægebostad kommune. I tillegg ble en kvinne fra Litauen funnet hardt skadd. Hun følger saken i retten.

22-åringen er tiltalt for uaktsomt drap, uaktsom grov kroppsskade, brudd på hjelpeplikten og promillekjøring. Påtalemyndigheten mener at mannen i beruset tilstand kjørte på de to kvinnene og stakk fra stedet.

Aktor, politiadvokat Hellek Rue, sa i sin innledning at digitale spor på tiltaltes mobil er viktig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ifølge baseutskrifter hadde tiltaltes telefon innslag på basestasjonen på Snartemo, som dekker åstedet. Hans telefon hadde innslag i perioden mellom klokka 3.22 og 3.31, sa aktor.

Politiet har tidligere uttalt at ulykken skjedde i 3.30-tiden.

Befaring i mørket

Tiltaltes forsvarer, advokat Berit Therese Knudsen, mente bevisene i saken har karakter av å være indisiebevis.

– Indisier er å regne som bevis, men indisiene vil normalt ha en mer støttende funksjon og brukes til å underbygge faktum som anføres, sa hun i sin innledning, ifølge Lister24.

Knudsen ba retten vurdere å ha befaring på åstedet i mørket.

– Man får da et helt annet inntrykk av forholdene på stedet enn på dagtid, sa forsvareren, som har gjort videoopptak som viser kjøring i mørke som hun ønsker fremlagt for retten.

Rettens administrator, sorenskriver Robert Versland, åpnet for befaring i mørket og ba partene om å finne ut hvordan dette kan ordnes.

Det er planlagt befaring fredag 13. november.