Nakstad: Situasjonen kan være mer dramatisk enn vi tror

Til tross for at smittesituasjonen trolig var mye verre i vår, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad samtidig at situasjonen i Norge kan være mer dramatisk enn vi tror.
Til tross for at smittesituasjonen trolig var mye verre i vår, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad samtidig at situasjonen i Norge kan være mer dramatisk enn vi tror. Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier situasjonen i Norge er alvorlig, og at det trolig kommer til å bli verre før det blir bedre igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag var det rekordhøye 495 nye, registrerte smittetilfeller i Norge. Antallet som er innlagt på sykehus, øker også.

Men situasjonen kan ha vært fem ganger verre i mars blant annet fordi man tester svært mange flere i dag enn den gang, sier Nakstad til TV 2.

Dagens smittetall reflekterer i realiteten smittesituasjonen for en til to uker siden som følge av at det ofte tar noen dager før folk får symptomer, 1–2 dager før man får testet seg og ofte flere dager før man får resultatet på testen.

– Situasjonen er svært alvorlig. Dagens smittetall viser smitten forrige helg, så det er dessverre slik at situasjonen kan være mer dramatisk enn vi tror. Hvis vi ikke umiddelbart snur smittetrenden i Norge, kan vi ganske snart se tresifrede antall innleggelser på norske sykehus, advarer Nakstad.