Drammen har 38 nye coronasmittede siste døgn – hel skole i karantene

Kommuneoverlege John David Johannessen er bekymret over rekordhøye smittetall i Drammen tre av de fire siste dagene. – Så høye smittetall forteller oss at det er for mange som ikke overholder smittevernreglene, sier han søndag.
Kommuneoverlege John David Johannessen er bekymret over rekordhøye smittetall i Drammen tre av de fire siste dagene. – Så høye smittetall forteller oss at det er for mange som ikke overholder smittevernreglene, sier han søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det er påvist 38 nye tilfeller av coronasmitte det siste døgnet i Drammen, og hele Skoger skole er i karantene, melder Drammens Tidende.

Det er foreløpig ikke helt avklart hvor mange av de 38 personene som nå har fått påvist coronasmitte, som er nærkontakter, har ukjent smittevei eller blitt smittet i forbindelse med utenlandsreise, ifølge kommunen.

Tre av de fire siste dagene er det registrert rekordhøye smittetall i Drammen.

– Tallene bekymrer oss, sier kommuneoverlege John David Johannessen ifølge kommunens hjemmeside.

Blant smittetilfellene er seks tilknyttet Skoger skole.

Stenger skolen

Drammens Tidende melder søndag ettermiddag at Skoger skole stenges fysisk for elever, og hele skolen er i karantene etter at det ble påvist smitte hos ansatte og elever. Alle skal testes, og skolen åpnes ikke fysisk før prøvesvarene foreligger, ifølge avisa.

– Vi vet ikke hvordan smitten har kommet inn. Nå jobber vi med å finne smitteveier og få isolert smitten, sier rektor Pål Baklid.

Ved Aronsløkka skole må en klasse droppe leirskole til uka etter at en elev fikk påvist smitte, og både medelever i klassen og lærere må være i karantene.

Bønn til innbyggerne

Totalt 520 personer bostedsregistrert i Drammen kommune har fått påvist coronasmitte gjennom pandemien. 16 personer er døde etter å ha fått påvist coronasmitte.

Kommunen sendte søndag ettermiddag både tekstmelding og epost til innbyggerne:

«Vi ser en svært sterk økning i coronasmitten i Drammen. Vi ber deg om å begrense antall nærkontakter så mye som mulig, og hold god avstand til alle utenom husstanden din. Ta vare på deg selv og dine nærmeste! Hilsen Drammen kommune», heter det i meldingen.

Kommunen innførte fredag strengere tiltak. Blant annet oppfordres folk til å begrense den sosiale omgangen til bare ti personer løpet av en uke. Det er satt et tak på 20 personer på arrangementer innendørs uten faste sitteplasser.

Fra før har kommunen anbefalt bruk av munnbind på kollektivreiser og på sykehjem og oppfordret til bruk av hjemmekontor.

Personvernpolicy