Produksjon av nytt satellittfelt utsettes som følge av Melkøya-brannen

Det brøt ut brann på Equinors produksjonsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest i slutten av september. Brannen får nå konsekvenser for utbygging av et nytt satellittfelt ved Snøhvit-feltet.
Det brøt ut brann på Equinors produksjonsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest i slutten av september. Brannen får nå konsekvenser for utbygging av et nytt satellittfelt ved Snøhvit-feltet. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Produksjonen av et nytt satellittfelt som tilhører gassfeltet Snøhvit, blir utsatt til neste år som følge av brannen på Equinors produksjonsanlegg på Melkøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det påvirker jo Askeladden, som skulle komme i produksjon i år. Det blir jo ikke før neste år, sier konsernsjef Eldar Sætre i Equinor til E24.

Melkøya-anlegget utenfor Hammerfest produserer flytende naturgass (LNG) fra Snøhvit-feltet. 28. september brøt det ut brann i en av de fem gassturbinene. Skadene var så store at anlegget forblir stengt i inntil ett år.

Et satellittfelt er et mindre petroleumsfelt som utvikles i forbindelse med eksisterende feltutbygging. I 2018 besluttet Equinor å investere rundt 5 milliarder kroner i Askeladd-prosjektet, som er andre fase av Snøhvit-utbyggingen.