Produksjon av nytt satellittfelt utsettes som følge av Melkøya-brannen

Det brøt ut brann på Equinors produksjonsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest i slutten av september. Brannen får nå konsekvenser for utbygging av et nytt satellittfelt ved Snøhvit-feltet.
Det brøt ut brann på Equinors produksjonsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest i slutten av september. Brannen får nå konsekvenser for utbygging av et nytt satellittfelt ved Snøhvit-feltet. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Produksjonen av et nytt satellittfelt som tilhører gassfeltet Snøhvit, blir utsatt til neste år som følge av brannen på Equinors produksjonsanlegg på Melkøya.

– Det påvirker jo Askeladden, som skulle komme i produksjon i år. Det blir jo ikke før neste år, sier konsernsjef Eldar Sætre i Equinor til E24.

Melkøya-anlegget utenfor Hammerfest produserer flytende naturgass (LNG) fra Snøhvit-feltet. 28. september brøt det ut brann i en av de fem gassturbinene. Skadene var så store at anlegget forblir stengt i inntil ett år.

Et satellittfelt er et mindre petroleumsfelt som utvikles i forbindelse med eksisterende feltutbygging. I 2018 besluttet Equinor å investere rundt 5 milliarder kroner i Askeladd-prosjektet, som er andre fase av Snøhvit-utbyggingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden