Mann siktet for drap på ekskjæreste i Evje

Seksjonsleder for påtale ved Agder politidistrikt Cecilie Pedersen Hilde informerte lørdag om politiets etterforskning av drapet på Evje.
Seksjonsleder for påtale ved Agder politidistrikt Cecilie Pedersen Hilde informerte lørdag om politiets etterforskning av drapet på Evje. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i 20-årene som fredag kveld ble siktet for drap i Evje, er siktet for å ha drept for sin tidligere kjæreste. Mannen ringte selv til politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mannen ringte selv til politiet og fortalte at han hadde kranglet med en person, og at denne personen nå var død, sa seksjonsleder for påtale, Cecilie Pedersen Hille, i Agder politidistrikt på en pressekonferanse klokken 12 lørdag.

Mannen ble pågrepet uten dramatikk kort tid senere.

Det er en 22 år gammel kvinne som er drept. Mannen og kvinnen var tidligere kjærester, og har en datter på to år sammen. Datteren blir nå ivaretatt av familie.

Drapet skjedde i den avdødes leilighet, der hun har bodd sammen med datteren.

En mann ble pågrepet for drap i Evje sentrum fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: NTB scanpix
En mann ble pågrepet for drap i Evje sentrum fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: NTB scanpix

Mannen som nå er siktet, vil bli fremstilt for varetektsfengsling på mandag. Han har den siste tiden bodd et annet sted i landet.

– Mannen sitter nå i avhør med sin forsvarer. Han ga en innledende forklaring fredag kveld, hvor han knytter seg til handlingen, sier Pedersen Hille.