Fylkeslegen konkluderer med at Askøy-mann fikk forsvarlig legehjelp før drap

Fylkeslegen i Vestland mener at mannen som drepte sin egen mor og deretter seg selv på Askøy utenfor Bergen i juli, fikk forsvarlig helsehjelp fra sin fastlege i tiden før hendelsen.
Fylkeslegen i Vestland mener at mannen som drepte sin egen mor og deretter seg selv på Askøy utenfor Bergen i juli, fikk forsvarlig helsehjelp fra sin fastlege i tiden før hendelsen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Fylkeslegen i Vestland har konkludert med at mannen som i juli drepte moren sin og deretter seg selv på Askøy, fikk forsvarlig helsehjelp før hendelsen.

Det slår Fylkeslegen fast etter et tilsyn hos fastlegen og privatklinikken der mannen fikk behandling, melder NRK.

Det var lørdag 18. juli i år at en 54 år gammel kvinne og en 28 år gammel mann ble funnet døde i en leilighet på Askøy utenfor Bergen. Allerede tirsdagen etter åpnet fylkeslegen tilsyn mot den 28 år gamle mannens fastlege.

I konklusjonen etter tilsynet skriver fylkeslegen blant annet at journalen hos fastlegen viser at mannen fikk oppfølgning i tråd med de gjeldende retningslinjer og god praksis.

«Mannen var diagnostisert med kronisk utmattelsessyndrom, og saken illustrerer hvor krevende det er å pålegge fastlegen eneansvar for utredning og diagnostisering av slike diagnoser. Fastlegen blir ofte stående alene med ansvaret for en alvorlig syk pasient» heter det i fylkeslegens konklusjon etter tilsynet.

Politiets undersøkelser viste at sønnen knivstakk moren, før han tok sitt eget liv.

Personvernpolicy