Politidirektoratet følger med på trusselbildet

Beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet sier at de er i kontakt med politidistriktene etter PSTs oppdatering av trusselvurderingen
Beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet sier at de er i kontakt med politidistriktene etter PSTs oppdatering av trusselvurderingen Foto: Heiko Junge / NTB

Politidirektoratet er i kontakt med både PST og politidistriktene for å vurdere betydningen av PSTs oppdaterte trusselvurdering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ettermiddag kom PST med en oppdatert trusselvurdering hvor de vurderer at trusselen fra terror fra ekstreme islamister i Norge er skjerpet fra siste vurdering. Oppdateringen kom én dag etter terrorangrepet i Nice i Frankrike.

Beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet sier i en pressemelding at direktoratet merker seg at det ikke foreligger konkrete trusler i Norge, og at det heller ikke er indikasjoner på at noe uønsket skal skje.

– Men hendelser som de vi har sett de siste dagene, er en påminnelse om at vi alltid må ta høyde for at uønskede hendelser kan inntreffe, sier hun.

I pressemeldingen skriver direktoratet at politidistriktene gjør lokale vurderinger basert på sitt utfordringsbilde, og vil vurdere tiltak som både kan være synlige og ikke synlige.

– Vi noterer oss at PST fortsatt mener trusselnivået er uendret i Norge og at det skal lite til for at trusselen blir endret til sannsynlig. Det krever at vi følger nøye med, sier Vangen.