Knivstikking på Elverum – kvinne trolig tilfeldig offer

Veisperring i området der politiet leter etter gjerningsperson etter melding om knivstikking på en privat adresse i Elverum.
Veisperring i området der politiet leter etter gjerningsperson etter melding om knivstikking på en privat adresse i Elverum. Foto: Østlendingen Truls Sylvarnes / NTB

Bevæpnet politi søker etter en gjerningsmann i Elverum-området etter at en kvinne ble knivstukket. Innbyggere i området bes holde seg inne og låse dører.

Én kvinne er skadd i en knivstikking på en privat adresse i Elverum. Hun ble påført stikkskader og får nå behandling på sykehus, opplyser politiet i Innlandet i en pressemelding.

Operasjonsleder Haagen Løvseth sier til NTB at politiet er på plass og i gang med et stort søk etter gjerningspersonen i området.

– Det skjedde vest for Glomma, og det er i hovedsak der og sør for Terningmoen leir vi leter, sier Løvseth.

Bes holde seg inne

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 14.24. Løvseth sier at det fremstår som at kvinnen ble et tilfeldig offer, og at politiet derfor tar alle forholdsregler og oppfordrer folk i området til å være forsiktige.

– Naboer i området gis beskjed om å holde seg innendørs og låse dørene. Ved observasjoner ring 112, skriver politiet i pressemeldingen.

De legger til at gjerningsmannen kan være iført en stjålet militæruniform, og at han antas å være psykisk ustabil.

Militæruniform stjålet

Hendelsen settes også i sammenheng med observasjoner av en ustabil eller ruset person natt til fredag. I tillegg ble en militæruniform stjålet fra Terningmoen militærleir i Elverum.

– I den ene hendelsen har vi navn og bilde, sier Løvseth til NTB.

Løvseth legger likevel til at det enda ikke er bekreftet at det dreier seg om samme person i alle tre hendelsene.

Personvernpolicy