Nattverd forbys etter tiltak i Oslo og Bergen

Når folk skal sitte på faste plasser, kan man ikke ha bevegelse i rommet, mener biskopene i bispedømmene Bjørgvin og Oslo. Dermed blir det ikke nattverd som normalt i menigheter i Bergen, Oslo, Asker og Bærum. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Når folk skal sitte på faste plasser, kan man ikke ha bevegelse i rommet, mener biskopene i bispedømmene Bjørgvin og Oslo. Dermed blir det ikke nattverd som normalt i menigheter i Bergen, Oslo, Asker og Bærum. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB scanpix

De neste ukene blir det ikke gjennomført nattverd i Den norske kirkes gudstjenester i Bergen, Oslo, Asker og Bærum.

Forbudet kommer som følge av innstramminger i smittevernreglene i Oslo og Bergen, skriver Dagen.

– Når folk skal sitte på faste plasser, kan man ikke ha bevegelse i rommet. Vi vil være solidarisk overfor instruksen som Bergen kommune har gitt, sier biskop Halvor Nordhaug i Bjørgvin til avisen.

Det er han og Oslo-biskop Kari Veiteberg som har tatt avgjørelsene om å avlyse nattverden. I Oslo gjelder forbudet til 6. desember, mens de i Bergen håper å kunne gjennomføre som normalt første søndag i advent 29. november.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden