Naturvernforbundet klager på ulvevedtak

Naturvernforbundet klager inn rovviltnemndene i Hedmark (region 5) og Oslo, Akershus og Østfold (region 4) etter at de har gitt fellingstillatelser på 32 ulver i fem revirer innenfor ulvesonen. Forbundet mener det verken finnes faglig eller juridisk grunnlag for vedtakene.
Naturvernforbundet klager inn rovviltnemndene i Hedmark (region 5) og Oslo, Akershus og Østfold (region 4) etter at de har gitt fellingstillatelser på 32 ulver i fem revirer innenfor ulvesonen. Forbundet mener det verken finnes faglig eller juridisk grunnlag for vedtakene. Foto: Statens Naturoppsyn / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er uansvarlig å skyte 32 ulver i ulvesonen, mener Naturvernforbundet. De har klaget på rovviltnemndenes vedtak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rovviltnemndene i Hedmark (region 5) og Oslo, Akershus og Østfold (region 4) har gitt fellingstillatelser på 32 ulver i fem revirer innenfor ulvesonen.

I tillegg har nemndene tidligere vedtatt å felle 12 ulver utenfor. Antallet tilsvarer mer enn 30 prosent av den norske ulvestammen, ifølge NRK. Det er også dobbelt så mange som det faglige sekretariatet opprinnelig rådet nemndene til.

Naturvernforbundet reagerer sterkt på vedtakene og kaller det for fullstendig skivebom.

– Det er et fullstendig uansvarlig vedtak å skulle skyte fem familiegrupper og 32 ulver inne i ulvesonen, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Han mener det ikke finnes faglig eller juridisk grunnlag for skyting av stabile ulvefamilier innenfor ulvesonen, og at nemndenes vedtak legger biologisk kunnskap, naturmangfoldlov og internasjonale forpliktelser til side.

– Det er tydeligvis sauenæring og elgjegere som styrer ulvenemndene, sier Håpnes.

Naturvernforbundet har klaget vedtakene inn for Fylkesmannen og mener det ikke må åpnes for å skyte ulv inne i ulvesonen vinteren 2021 i det hele tatt.