Muslimsk Dialognettverk fordømmer Nice-terror

Senaid Kobilica, Muslimsk Dialognettverk Norge (til venstre) fordømmer på det sterkeste terrorhandlingen i Nice i Frankrike. også biskop i Den katolske kirke, Bernt Ivar Eidsvig (til høyre) er rystet over hendelsen.
Senaid Kobilica, Muslimsk Dialognettverk Norge (til venstre) fordømmer på det sterkeste terrorhandlingen i Nice i Frankrike. også biskop i Den katolske kirke, Bernt Ivar Eidsvig (til høyre) er rystet over hendelsen. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Muslimsk Dialognettverk i Norge fordømmer på det sterkeste angrepet i Notre-Dame i Nice i Frankrike. Samtidig ber de moskeer i Norge om å være ekstra på vakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paraply- og dialogorganisasjon Muslimsk Dialognettverk (MDN) består av 17 moskeer og representerer over 30.000 muslimer.

– MDN fordømmer på det sterkeste angrepet og drapet av uskyldige mennesker i Notre-Dame-kirken i Nice. Kirker, moskeer, synagoger og templer skal være trygge steder. Våre tanker og bønner går til de drepte og deres pårørende, sier leder Senaid Kobilica i MDN i en pressemelding.

Samtidig oppfordrer han alle moskeer i Norge til å være ekstra på vakt under fredagsbønnen.

– Vi er bekymret for hvordan situasjonen i Frankrike eskaleres internt og internasjonalt, sier Kobilica.

Også Islamsk Råd Norge reagerer kraftig på hendelsen.

– Angrep mot sivile og uskyldige mennesker inne i et gudshus er avskyelig, sier Mustafa Mahmood, informasjonsansvarlig i Islamsk Råd, til Vårt Land.

Bernt Eidsvig, biskop i Oslo katolske bispedømme (OKB), er også rystet.

– Dette er ikke det første angrepet i sitt slag, men det er ikke mindre rystende av den grunn. Den moralske bedømmelsen av dette angrepet er ikke vanskelig. Alle grenser for sivilisasjon og anstendighet er overtrådt med når man skjærer over halsen av gamle kvinner, sier Eidsvig til avisen.