Dette skjer i dag

Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i dag torsdag 29. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo kommunes koronatiltak trer i kraft

Det innføres påbud om munnbind inne på offentlig sted der man ikke kan opprettholde minst 1 meter avstand i Oslo. Innbyggerne skal ikke har kontakt med flere enn ti personer i sosiale sammenhenger, utenom dem de bor sammen med og barnehage- og barneskolekohorter. Anbefalingene om hjemmekontor skjerpes.

EUs og Canadas ledere i videotoppmøte

EU-president Charles Michel, kommisjonens leder Ursula von der Leyen og Canadas statsminister Justin Trudeau deltar på toppmøte via video. Temaer er pandemien, økonomisk gjenreising, bilaterale forhold og globale og regionale spørsmål.

Vil New Zealand legalisere cannabis og eutanasi?

Resultatet fra folkeavstemningene på New Zealand om legalisering av bruk av cannabis og om aktiv dødshjelp skal bli tillatt legges fram.

Flere resultatmeldinger legges fram

Både Equinor, Norwegian, Orkla, DNO og Aker BP legger fram resultater for tredje kvartal i dag.

Operasjon Dagsverk holdes

Årets Operasjon Dagsverk (OD) går til Strømmestiftelsens livsmestringskurs for 10.200 ungdommer på flukt fra Sør-Sudan til Uganda. Årets aksjon gjennomføres med digitale tilpasninger som sikrer trygg deltakelse basert på myndighetenes smittevernråd.

Offentliggjøring av nominasjonene til Brageprisen

I dag blir det kjent hvem som er nominert til Brageprisen. Prisen deles ut i fire kategorier: Skjønnlitteratur, Sakprosa, Barne- og ungdomslitteratur og Åpen klasse.