Mobbeombud frykter smitteverntiltak gjør at flere barn føler seg utestengt

Mobbeombudet i Oslo frykter at flere barn føler på utenforskap som følge av smitteverntiltak.
Mobbeombudet i Oslo frykter at flere barn føler på utenforskap som følge av smitteverntiltak. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Selv om barnehage- og skolebarn kan feire bursdager og halloween med andre fra kohortene sine, er mobbeombudet i Oslo bekymret for at flere føler utenforskap.

Til TV 2 forteller mobbeombud Kjerstin Owren at hun har fått mange henvendelser om komplekse saker i høst. Hun mener at begrensningene på hvor mange og hvem man får være sammen med, øker faren for at noen barn utestenges.

– Vi er til vanlig kommet langt når det gjelder å kommunisere forventninger til at skolen legger til rette for at alle barn som oppleve å høre til. Nå er det vanskelig å få til, på grunn av smittevern, sier Owren.

Hun savner en risikovurdering av hvorvidt sårbarhet og utenforskap forsterkes gjennom måten smittevernregler tolkes og etterleves på.

Under onsdagens coronapressekonferanse understreket kunnskapsminister Guri Melby (V) at andre smittevernregler gjelder for barn enn for voksne, og at de kan være sammen med andre i klassen eller kohorten på fritiden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden