De første kulturmillionene er på vei

Musiker Wenche Myhre er blant de 21 som allerede har fått innvilget søknaden sin om støtte fra Kulturrådet. Her under fremførelsen av «Vi lever» under Nobels Fredsfest foran Oslo rådhus 9. desember 2018.
Musiker Wenche Myhre er blant de 21 som allerede har fått innvilget søknaden sin om støtte fra Kulturrådet. Her under fremførelsen av «Vi lever» under Nobels Fredsfest foran Oslo rådhus 9. desember 2018. Foto: Heiko Junge / NTB

Onsdag ble de første søknadene til Kulturrådets stimulusordning godkjent, og 42 millioner kroner er nå på vei ut.

Kulturrådet har ferdigbehandlet 21 av totalt de 120 søknadene som er kommet inn siden fredag 23. oktober.

– Jeg er glad for at kultursektoren har vært så raske med å søke midler, og for at vi kan få ut de første utbetalingene så raskt, sier direktør Kristin Danielsen i Kulturrådet i en pressemelding.

Kurt Nilsen, Wenche Myhre, Bjørn Eidsvåg og kammerfolktrioen Slagr er blant dem som har fått godkjent søknadene sine.

Stimulusordningen har en ramme på 500 millioner kroner og har som mål å holde liv i den norske kultursektoren gjennom coronapandemien. En lignende ordninger er foreslått videreført til våren neste år.

Personvernpolicy