Smittesituasjonen i Gjøvik tilspisser seg: – En dramatisk endring

<p>I Gjøvik har antall coronasmittede økt kraftig de siste ukene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB</p>
I Gjøvik har antall coronasmittede økt kraftig de siste ukene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Over 1200 elever ved byens skoler er i karantene. 

Onsdag ble ytterliggere 297 elever og 24 lærere ved Kopperud skole i Gjøvik satt i karantene. Dermed er over 1200 elever i byen nå i karantene, melder NRK.

Det er hele elleve skoler i byen som er berørt av å ha elever i karantene. I tillegg er 90 lærere ved skolene i Gjøvik nå blitt satt i karantene.

– Dramatisk endring

Rådmann i Gjøvik, Magnus Mathisen, legger ikke skjul på hvilken situasjonen byen står i.

– Situasjonen er alvorlig. For et par uker siden var det null smitta. Så det har vært en ganske dramatisk endring, sier Mathisen til NRK.

Gjøvik har gått fra å være i en situasjon med lav smitte, til å få et større lokalt utbrudd.

Tirsdag ble det registrert 23 nye smittede i mjøsbyen. 82 personer har fått påvist covid-19 i Gjøvik i oktober. Totalt har det blitt registeret 114 smittede i byen siden pandemiens utbrudd, ifølge tall fra kommunen.

– Vi har ingen garanti

Barnehager og skoler har i løpet av den siste uken gått fra gult til rødt beredskapsnivå, og barnehager har fått reduserte åpningstider. Rødt nivå innebærer blant annet å dele inn elever og barn i mindre kohorter med faste voksne så langt som mulig.

Mathisen mener at de har kontroll på smittesituasjonen, og at det dermed ikke er nødvendig å innføre nye tiltak nå.

– Akkurat nå har vi kontroll, men vi har ingen garanti for hvordan dette kommer til å utvikle seg videre. Det er noen spredte unntak, men alle disse har vi kontroll over. Derfor har vi ikke noen holdepunkter for at smitten spres utover, sier rådmannen til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden