Melby: – Ikke bevist at stenging av skoler begrenser smitten

Guri Melby sier at det ikke er bevist at stenging av skoler og barnehager begrenser smitten.
Guri Melby sier at det ikke er bevist at stenging av skoler og barnehager begrenser smitten. Foto: Terje Bendiksby / NTB

I vår stengte regjeringen alle landets barnehager og skoler. Nå sier kunnskapsminister Guri Melby at det ikke er bevist at tiltaket begrenser smitten.

– Det er ikke bevist at stenging av barnehager og skoler begrenser smittespredning av coronavirus i samfunnet, men vi vet at det å stenge har store negative konsekvenser for barna, sa kunnskapsminister Guri Melby (V) på regjeringens coronapressekonferanse onsdag.

12. mars i år valgte regjeringen å stenge alle barnehager og skoler i Norge etter at smitten økte raskt. Stengingen varte i seks uker og medførte at flere tusen barnehagebarn og elever måtte holdes hjemme.

Mandag denne uken offentliggjorde regjeringen nye innstramminger etter økt smitte, men holder barnehagene og skolene åpne.

– Regjeringen har strammet inn tiltak ellers i samfunnet for at vi skal kunne holde skoler og barnehager åpne, sa Melby på onsdagens pressekonferanse.

– Dataene vi har så langt, viser heldigvis at det er lite smittespredning i barnehager og skoler – også i videregående skoler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden