Høie ber kommuner med null smitte om å følge de nye coronareglene

Helseminister Bent Høie ber også kommuner uten smitte om å forholde seg til de nye restriksjonene. – Vi vet ikke hvor det neste utbruddet kommer, sier han.
Helseminister Bent Høie ber også kommuner uten smitte om å forholde seg til de nye restriksjonene. – Vi vet ikke hvor det neste utbruddet kommer, sier han. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I mange kommuner har det ikke vært registrert smitte på mange måneder. Helseministeren ber disse om å likevel følge de nye nasjonale coronarestriksjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg forstår de som synes det er rart å ikke kunne ha flere enn fem gjester på middag i en kommune der det ikke har vært registrert et eneste smittetilfelle på flere måneder, sier helseminister Bent Høie (H).

– Men poenget er dette: Vi har hatt 150 små og store smitteutbrudd siden august. Vi vet ikke hvor det neste kommer. Det kan starte i en middag i en kommune hvor det ikke har vært registrert smitte på månedsvis, sier helseministeren.

Regjeringens nye nasjonale coronatiltak trådte i kraft onsdag, blant annet med råd om å ikke ha flere enn fem gjester, samt en oppfordring om å kutte ned på sosial omgang.

– Om vi begrenser antall mennesker vi er sammen med, begrenser vi smitte og gjør sporingen enklere, sier Høie.